Sušené instantní kokosové mléko je alternativou kokosového mléka v konzervě. Kokosové mléko se vyrábí z čerstvé dužiny kokosového ořechu. Aby se mohl vytvořit prášek je nutno použít maltodextrin a kasein sodný (jako emulgátor – zahušťovadlo). Sušené kokosové mléko obsahuje 60 – 65% kokosového oleje a proto se nejlépe rozpouští v teplé nebo horké vodě. Na rozmixování použijeme mixér, šejkr nebo obyčejnou vidličku. Smícháme 1–3 polévkové lžíce sušeného mléka s cca 200 ml teplé vody a snadno tak vyrobíme mléko, smetanu či kokosový krém.
Vhodný na přípravu rúzných typů kaše, do smoothies, do různých nápojů, pudinků, krémů, polévek či dezertů, pro přípravu míchaných nápojů, dá se jíst i přímo lžičkou, k dochucení kávy, obilné kávy nebo kakaa.
Země původu: Srí lanka