Himalájská sůl vznikala pod obrovským tlakem hornin před úctyhodnými 250 miliony lety.Vyskytuje se jak v bezbarvé, tak i růžové formě, která je dána obsahem solí železa.
Himalájská sůl se těží ručně pod horskými masivy v Pákistánu. Poté je ručně rozdrcena, promyta a vysušena na slunci. Do světa pak putuje jen asi desetina té nejkvalitnější soli.
Himalájská sůl není jen tak obyčejný chlorid sodný. Obsahuje na 88 prvků, třeba hořčík, křemík, draslík, selen a mnoho dalších. Věřte, že o některých jste ani netušili, že existují.
Tahle sůl najde využití nejen v kuchyni, ale také do relaxační koupele. Sůl neobsahuje žádné umělé sloučeniny. Minerály, které obsahuje, vaše pokožka krásně vstřebá a vy si nejen odpočinete a uvolníte se, ale uděláte něco navíc pro své zdraví.
Energie: 12 kJ/3 kcal; Tuky: <0.1g; Bílkoviny: 0.94g; Sůl: 94.1g; Vápník: 205 mg; Draslík: 618 mg; Železo: 105.4 mg.