Sůl je ručně těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, je až 540 miliónů let stará a jedinečně panensky čistá. Na jídelní sůl se používá jen ta nejlepší kvalita, cca 10 % vytěžené soli. Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Zdroj řady minerálních látek a stopových prvků.
Sůl je ručně těžena, omývána a usušena na slunci. Na stolní sůl se používá jen ta nejlepší kvalita, jen cca 10% vytěžené soli. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v Německu.
Tento přírodní pokrm je bohatý na esenciální minerály v takové podobě, která je velmi snadno vstřebatelná lidskými buňkami. A to proto že se jedná o sůl v podobě krystalické nikoliv kamenné. Krystaly vznikaly po miliony let obrovským tlakem na sobě ležících hornin a proto jsou minerály a částečky v této soli tak malé a pro buňky v tělesné buňky jednoduše vstřebatelné.